25 January 2011

Kerana Aku Perempuan , Kau Lelaki : PART DUIT

kami gadis sarawakian ! opss... hiasan semata-mata

Hai semua ! semua orang pun tau pemilik tuan tanah amoyella.blogspot.com adalah perempuan merangkap wanita soontobe pada masa depan . wah ! Sini amoy nak share beberapa fakta penting pasal perangai perempuan berdasarkan DUIT semata - mata dan lelaki wajib tahu . opss . . . amoy bukan dr . mashitah mahupun dr . fazilah kamsah atau kamtumi . tapi amoy nak bercakap menulis berdasarkan pengalaman bukan semulajadi .

  1. Ya , kaum lelaki tidak boleh salahkan perempuan bila kami jadi MATERIALISTIK ! nanti nak bagi anak makan apa sayang oi ? rumput ? lembu pun memilih tau nak makan rumput apa . lembu tak makan rumput semalu . Amoy memang tak kisah kalau kena cop mata duitan sebab everything need money ! although money is not for everything . . . [terharu ! ]
  2. Ya, Amoy kami suka shopping ,  time budget banjir : branded shopping , time budget menyurut : online shopping , time budget lembab sejuk : 'sale' shopping , time budget kekeringan : window shoppping , time budget kekontangan : maggi shopping . jadi sila bawa si dia bershopping .
  3. Ya, Wanita suka barang cantik dan berjenama . ke...amoy je? ahh...tak kisahlah, tapi kalau dari yang tersayang, dapat pape je pun gumbira tak sudah ! senyum lebar melepasi titik telinga lebih kurang dan tidak kurang dalam masa 24 jam selepas menerima hadiah berkenaan . kalau boleh nak canang satu FB . hehe. . . bilalah nak terima hadiah ni kan . . . befday lama lagi  . . . haishhh 
  4. Ya, wanita suka kecantikan ! dan dia sanggup buat apa sahaja demi kecantikan . dia sanggup tak makan lapan minggu sebab nak beli slepar crocs RM lapan ratus, tidak kisah laa FACIAL lapan kali seminggu ke , BAJU lapan puloh lapan pasang sehari ke, MAKEUP lapan belas inci ke, HIGH HEELS lapan poin lapan inci ke, DRESSING mixed up lapan colour ke, serta lapan ratus lapis emas di tangan termasuk gigi . ahh . . . chill bah . . . xda la melampau sampai begitu . kami sederhana je . sedap ja mata tengok . amoy pun suka tau ! Kau lelaki , suka ke nampak kami sememeh je ? kau suka tengok ada tompok sisa eskrem kat tudung kami ? setiap kali makan eskrim ja mesti meleleh kat tudung ! ish ! kalau 80 kali makan eskrem sehari , terpaksa la tukar tudung 80 kali sehari. ye x ? haha . . .  ini pun memerlukan duit , jadi kami perlu cari adam yang berduit .
  5. Ya, kami suka makan . kadang - kadang habis licin kami makan . kadang - kadang makan sikit ja sebab harga mahal tapi makanan sikit, kadang kadang banyak jenis nak makan macam beli big apple : kalo boleh nak set 24 biji ! urrrghh . . . sila jaga perut kami ni . perut kami ni tempat letak bakal anak - anak kamu juga baaahh~ hehehe . ini lebih kurang macam tips ibu mengandung ja ni . . . hehe . . . gadis sunti pun pandai mengidam bha sekarang . sekarang amoy mengidam nak makan bakso . ohh . . . cepatlah hari outing ! nak kuar pekan ni ! huhu
  6. Ya, wanita selalu tidak berpuas hati dengan apa yang dia telah miliki . ah ! lelaki pun sama ! dah da satu , nak lagi tambah 3 . kang kami pasang sparepart 8 amacam ? hehe . opss . . . terlebey suda ~
  7. Ya, perempuan tidak kedekut untuk berkongsi DUIT dengan orang yang tersayang . Jadi pastikan kau sayang aku dulu sebelum minta aku sayang kau balik ! 
  8. akan tetapi , wahai wanita diluar sana , pastikan anda memiliki ASET WANG SIMPANAN tersendiri ! aset ni boleh back up kita kalaulah terjadi apa - apa yang berada diluar lingkungan jangkaan serta jangkauan. terutama bagi yang sudah berkahwin yer . sekurang -kurangnya , bila lelaki kita tahu bahawa isterinya memiliki aset juta - juta , dia akan berfikir lapan belas juta kali nak double, eject atau remove ! hehe . Jadilah wanita yang berpengaruh .
  9. Kami suka habiskan duit ke jalan yang berhemah dengan mudah . Oleh itu , pastikan anda (wanita) menyenaraikan barang keperluan sebelum kaki anda menjejak ke dalam supermarket . 
  10. Terakhir , DUIT ADAM anda tidak boleh membeli cinta HAWA.

okey... sekian ...

TATA !

15 MURID MINTAK CUBIT:

dUrRaNi said...

hahaha...suka entry tk la... :)
duit itu important skrg...

annyss said...

yaaaaaaaaaa~ duit2!!! i love $$$$$ ^^

duit xkan pernah mampu membeli cinta..

♥ AMOYELLA said...

@durrani

hehe...mena2... duit sangat perting

♥ AMOYELLA said...

@annyss

dgn duit boleh shopping sakan . hehe

semestinya . berapa harga cinta annyss ? haha

Yiyie B said...

ada muka ai laaaa..ai loikeeee~
(ai dh puji entry ni.bg la duit.hahaha)

♥ AMOYELLA said...

@yiyie B

bariGALI anak ani~~

Marcy said...

entri ni mmg hbt!
hahaha~

ipotttt! said...

dari kekunci komputer riba saya...."DUIT takkan dapat membeli CINTA, tetapi tanpa DUIT, CINTA takkan ke mana..."(^___^)..hihihi..(takkan mau beli beras pun byr guna ksh syg sj kot?hehe..kompom xkena layan)

♥ AMOYELLA said...

@marcy

hehe ... ada persamaan ka ? hehe

♥ AMOYELLA said...

@ipott

"tauke , saya ada 3 kilo kasih sayang, mau tukar ngan 2 kilo gula , boleh ka tauke ?"

cik aNis said...

sye suke entry nie... :)

♥ AMOYELLA said...

@cik anis

sangkiu~~ ^^

ipotttt! said...

hahhaa..byk tue,3kilo...hik2..bole amoy, bole...bole blahhh...hehe(^__^).."kompom tauke beras ckp gitu"..kih2

Nana Marina said...

bah mana duit 2?..aku pun mau..hihi

Nana Marina said...

bah mana duit 2?..aku pun mau..hihi

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com