23 January 2011

10 PERKARA PALING BEST MASA SEKOLAH RENDAH

Ini name tag amoy time sekolah rendah!
muka sesuci lebaran aidilfitri 


Amoy kena tag oleh JIWAGUA . dia nak 10 perkara paling best masa sekolah rendah . rasa nak jawab lebih dari sepuluh pun ada


  1. Amoy tak payah pakai tudung time sekolah rendah . rambut tocang dua . mama selalu buatkan . sampai sekolah cikgu puji - puji sampai dua - dua belah lubang hidung amoy kembang semangkuk, tapi tak lah kembang lebih besar beger double mcD.
  2. dapat lari - lari laju ke kantin tanpa segan silu nak beli makanan time rehat . yess ! amoylah orang pertama yang sampai ke kantin selalunya .
  3. suka bila dapat beli kuih satay *entah lupa nama* yang berharga RM0.20 sen secocok yang mengenyangkan walaupun makan secocok ja .
  4. bawa bekal air panas dalam thermos dari rumah . rehat jam 10 . 00 air masih panas ! bangga - banga minum depan kawan - kawan .
  5. kadang - kadang bekal mee happy ( jenama paling feymes kat sarawak ) dari rumah . bila time rehat mee happy dah kembang secontainer . sup mee habis kena sedut oleh mee . makan je lahhh ! 
  6. naik basikal dari rumah ke sekolah . awal - awal pagi steady ja bawa basikal takut rambut rosak . bila balik tengahari start lah merempit ngan kawan - kawan . 
  7. kalau time hujan . amoy pegi sekolah guna seluar pendek je . sampai sekolah baru pasang balik skrit biru gelap itoh . hujanlah katakan . . . takut kebasahan . malu tak terkira bila kena ketawa kawan - kawan . hei ! pelik sangatkan kalau pakai seluar pendek ke sekolah ?
  8. selamber je cubit budak - budak lain . hei ! amoy kan pengawas ! haha .
  9. selalu kena suruh jadi budak yang pasang bunga roset kat baju VIP . bangga - bangga perasan bajet jadi model of universe bila kena makeup mak andam 
  10. sukanya bila ada orang secret admire kat amoy ! haha ! kecik - kecik dah pandai ajak couple . waka2
  11. Akhirnya amoy dapat anugerah Tokoh Pelajar SK Datuk Pengiran Mohammad Oya , Mukah , Sarawak . Paling best auu ! Terlebih sudaaaa . . . Kang makin KAMBANG pla .


Tag anda ! 

okei . . . til then . . . TATA ! (^^)

8 MURID MINTAK CUBIT:

aleen aiden said...

ha3,comel gila tag kamoo mase skola rendah.alin punye name tag ade nama je,xde gamba lagi.da skola menengah baru ade gamba.hu3

Yiyie B said...

hahahaha..lawaknya na juak pgalaman u ayg2.i loike~

♥ AMOYELLA said...

hahaa...cikgu kat skolah amoy tu sendiri yang buat nme tag ni time tu . mybe time tu , orang2 kat malaysia baru2 nak guna nmetag bermuka ni .

Nana Marina said...

bagusnya..ada tag lg..kami paling2 lencana skola ja..huhu

ipotttt! said...

suciiiiinyerrr...hek2

♥ AMOYELLA said...

suci dalam debu ~~~ hehe

Imran nyambek said...

teringat zaman sekolah.hooo

♥ AMOYELLA said...

@imran nyambek

hehe..rasa mcm semalam je kat skolah rendah

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com