26 December 2013

MY DECEMBER



ASSALAMUALAIKUM AMOYELLAASSON'S


its been a white since my last update . hehehee malas banget dec . dalam kepala dah set mode SERIUS CUTI setelah lima tahun dan enam bulan study =') eh . . . happy kot bila tengok kakak , kazen n mazen sekarang tengah bingung bingung kemas barang nak balek ipg next week . miahahahhaa ! amoy sekarang sedap sedap goyang inul kat rumah . kau hado ?


bulan Disember 2014 terasa bergerak sangat pantas


balek kampung ^_^
makan
kawan kawan kawen
makan
ex kawen hikhiks
makan
kawan kawan ada baby baru
makan
interview suruhanjaya pendidikan (SPP)
makan
pengilan
makan
pengilan
makan
pengilan
makan
pengilan
makan
tahlil
makan
korean drama
makan
malay drama?
makan
tunggu result interview
makan
tunggu result penempatan >.<
makan


okbai!





05 November 2013

FINAL YEAR . FINAL EXAM . FINAL COUNTDOWN



ASSALAMUALAIKUM


doakan semoga paper - paper exam terakhir amoy as guru pelatih ; baik baik saja ok .


RABBI YASSIR WALA TU'ASSIR , RABBI TAMMIM BIL KHAIR



nahhhhjerawatstressexampunnakkelourjugok

29 October 2013

THE END OF THE BEGINNING at HOTEL JUTA KENINGAU



ASSALAMUALAIKUM ^_____^


ANNYEONG HASEYO ^_^


this is really going to be end in just another 2 weeks more . tak sabar sudaaaa ... well last night PISMP SEMESTER 8 AMBILAN JANUARI 2010 telah mengadakan farewell dinner yang bertemakan THE END OF THE BEGINNING . tak sangka pla tema #theendofthebeginning yang amoy cadangkan dah jadik hashtag status-status fb insta weechat gugel+ dan segala mendealah sosialsite tetamu yang hadir . teeeheee =')


apapunnn ... amoy nak ucapkan syabas dan tahniah kepada semua AJK tertinggi pengurusan THE END OF THE BEGINNING dan HOTEL JUTA KENINGAU . cehh macam haku plaa pengerusinya adoi -.-'


me as KETUA bahagian PERHUBUNGAN je ececehhhh ... ingin merakamkan jutaaaaaaannnn TERIMA KASIH kepada HOTEL JUTA KENINGAU sebabbb sebabbbb sebabbbb ... sudi jer layan kerenah kite >.<   fyi, HOTEL JUTA telah bertungkus lumus untuk sediakan interior design untuk MAPPLE ROOM sebijik macam yang i'olls request dengan FREE . i'olls siap minta tema creamy gold & purple gitu . memang berbaloi gilaaa lah ... dorang turut sediakan hiasan backdrop pentas dan backdrop photobooth . terharu kitew gilew gilew . hiasan dewan dah macam kalah pla design untuk wedding . nak nangesss hoi wedding designer pun berbayor hokei . but this one is FREE againnnn FREE ! thanks JUTA !  JUTA jugaaak berbesar hati untuk sponser 8 bijik hamper lucky draw . goshhhh ... mana lagi nak cari manager hotel baik gila gini ?


we're just need to pay for the food . RM33 (serve) perperson X 100 = RM3300
seriously kalo wedding nih ... RM3300 mungkin cukup tuk bayar makeup mak andam jak -.-'



The photobooth backdrop yang simple but really nice !
love it !


Pintu gerbang dah macam wedding dalam taman .


heee posing machiammmm " this is my e-day " lahhh sangat !


Sahabat sejati tetap di hati .
Memori terukir kukuh terpatri .
ukhwah ini biar abadi .
sehingga ke akhir nanti .


Bakal guru - guru Bahasa Melayu - Pendidikan Jasmani - Kemahiran Hidup
tapi kalau dapat subjek lain ?
Redhakan sajaaa -.-'

nah ! kau hado ?


Camwhoring sajalahhhh !
nak suruh orang lain tangkapkan gambar . orang lain ponnn sibuk camwhoring .
menci !



Geng melancong . Geng semeja . Geng Karas .



Jangan terpedaya dengan kecerahan i'olls . Salahkan itu flashhhh melampau !

mapple room di tingkat 10 . soooo sesiapa yang kesejukan dalam aircond bolehlaaaa berambus ambil angin malam di balkoni tingkat 10 ... dengan syarat , jangan nak coba coba membunuh diri >.<


Meet uncle glen




beklahhh .. thats all untuk hari ini . 10 gambar jaaaa ponn macam nak meninggal dah tunggu upload -.-'




till thenn .... tataa ~




27 October 2013

COMBO TRIP TO TENOM



ASSALAMUALAIKUM


dan akhirnya waa dapat menaip tentang entry yang dah hampir nyaris nyaris nak bangas dan basi ini . sebenarnya waa sendiri lupa derr nak taip tentang triptibatiba ke Tenom Sabah -..-' tapi demi mencapai objektif pada setiap trip harua ada entry menyusul maka dengan ini waa dah kasi hapdet satu entry yang memuatkan gambartakhengatdunia tiga tempat berbeza


TAMAN PERTANIAN TENOM

PUSAT KEBUDAYAAN MURUT SABAH TENOM

SUNGAI PAMILAN TENOM




Lemme start with Taman Pertanian Tenom . Agenda asal i'olls ke saaaaana Tenom sebenarnya nak pergi Taman Pertanian Tenom jer giiitu . tapidahkenape melarat pla sampai ke Pusat Kebudayaan Murut . Haku pun taktahu . omooo - omooo ... 


Memperkenalkan pemandu pelancong yang tak berapa nak bertauliah pada hari berkenaan .
nak jugalah beli train begini nanti . senang nak bawa anak jenjalan . ngeh3


Zoom in siket . kencang gitu .
ko ingat senang ke nak bawa mendealah ni . pedal gear jak tepi atas bawah kanan kiri k . -.- sampai tak tahu dah nak tendang yang mana satu .


cantek gilaaaa klu nak buat wedding photoshoot sini . angan angan jaaap =')



Seterusnyaaaaaa ke Pusat Kebudayaan Murut !
mohon tertunggang terbalikkan badan anda untuk melihat gambar versi lebih normal .
geram gila sebenarnya time di sini .
sepatutnya ada show jam 2 petang . akantetapiwalaubagaimapun  ADAKAH PATUT dorang awalkan show berkenaan TAK IKUT jadual  dengan alasan ada group pelancong lain yang datang lebih awal . hishhh -.-'
jadi i'olls ni apa ?  pendatang asing tanpa izin ?
 terus melepas nak tengok show . menci menci !


Menyedapkan hati masing - masing yang terkuchiwa oleh show yang takikutjadual dengan pose puteri santubong puteri sejinjang lah sangat 


And the next day , my dear cuzzy from Kota Kinabalu come visited . dan dan dan we just decided to have picnic at Sungai Pamilan . yup, another unplanned trip -.-'


Budak geteks

Sungai Pamilan yang maha sejuk .
Tiada gambar mandi manda sebab too sexy maybe ?   XD


I'll miss this place . Mukah takda sungai cantik begini ='( 


Till then bubye !









21 October 2013

TRAGEDI OKTOBER


ASSALAMUALAIKUM =')


busy busy busy ... busy dengan esaimen berbayar yang wa sendiri blur - blur nak buat . eh ? budak major bahasa MELAYU buat esaimen BIOLOGI ? mampu ?   but to become a teacher , we must know everything . buat - buat tahu pun hokei ape ? kehkehkeh ~ bulan exam November pun tak lama lagi . aduiiii ... ntah bila nak setat cari buku -.-' bila dah tahun akhir ni ... segala jiwa raga untuk study dah bersepai entah kemana . 


dekat blog pun gitu jugak persoalannya . alaa macam yang wa cerita dekat entry entry lepas . bersawang . berlabah-labah . berhantu . suci dalam debu . hampagas . jarang sangat nak update dah . balik - balik wa update dekat fb . insta . fb . insta . wechat ! ? but still wa masehhh ada soul dekat blog . fb tak mampu nak hadam segala yang wa nak cakap . kena muntah balik . tq mark zukerberg maaf guwa tak pasti ejaan nama beliau. 


ke laut overseas plak cerita guwa .



eh . nak share ... raya aidiladha lepas wa ke KUDAT dan raya di KUDAT weeii ! thanks atas pelawaan Cik Kembar ^_^


say bai bai Keningauuu ! we are on our way to Kudat !

Mohon jangan silap orang . lima tahun separuh guwa di IPG ... lima tahun separuh jugak laaaa lecturer tak dapat cam mana satu Amoy .... mana satu Aniey  -..-' sadis ! kembar sangatkah kami?



Baju raya wa yang tak berapa nak raya . main tangkap muat jerr .
sedangkan hari raya aidilfitri poonn baju amoy tunggang langgang gara-gara semua baju readymade yang oversize tak sempat nak alter . omooo omooo -.- inikan pula aidiladha .
harap situasi takdabajuraya takkan berulang lagi untuk musim perayaan yang akan datang .



LIKE A LADY BOSS !
Kata orang . sambil menyelam minum air .
heheee ... wa sempat jugak pergi Kundasang .
Resort Pine Kinabalu . nak honeymoon sini boleh ?

Kudat - Kundasang - Kudat (one day trip)
pergi Kundasang hanya untuk lunch . kau hado ?



Lawatan ilmiah yang ke 100
Kalo pergi Kudat memang belum SAH if tak pergi Tip Of Borneo , SImpang Mengayau .
i olls sampai sana dahhh hilang pun nyee adoii matahari .
for sure ... angin yang tak berapa nak sepoi - sepoi bohasa itu meranapkan semua tudung , rambut serta segala bulu - bulu .




balik jeer maktab terus ada Bengkel Penulisan Kreatif . Pagi petang siang malam semua bengkel ni SAPU masa haku >.<
Khamis . Jumaat . Sabtu . Mampu ?



Teammate . Kumpulan satu .
Kami menang tempat kedua dari belakang . 
Tahniahhh ! :')




Penat berbengkel tak habis ~ terus bersambung menyambung dengan Jabatan Pengajian Melayu Family's Day.
Penat gilaaaa .
but worth it !
sebab Group Sukaneka amoy menang banyak game !
i think we just won for the whole result .
happy dan teruja gilaaa dengan semangat group kami walaupun baru saling kenal -.-'



Camwhoring malam JPM's family day . 



Ok foine . Ada program kelas pla lepas ni .
kbai .









08 October 2013

ALHAMDULILLAH

assalamualaikum ^____^


alhamdulillah akhirnya cabaran paling hangit sepanjang begelar mahasiswa pendidik kini telah selesai . syukur ! syukur ! syukur ! seriously amoy memang sangat nerveous tahap bimasakti sejak amoy dari semester dua PISMP lagiikkk ... 2010 . sebab time tu tengok sunbae sunbae semester lapan membentang . memang sejak dari situ lagi dah wa runsingggg . 

ah macamana klu amoy di tempat diorang ? 

apa tajuk amoy nak buat kajian ? 

macamana nak laksanakan ? 

macamana nak membentang ? 

siapa lecturer pembimbing ? 

siapa lecturer penilai ? 

apa soalan diajukan ?

over je haku ! -.-


dan pada tanggal 03 OKTOBER 2013 ... tibalah giliran amoy membentang kajian tindakan amoy . yang berbunyi PEMBERITA BERKEPALA TIGA: PENGAYAAN BAHASA MELALUI KEFASIHAN LISAN


aaah terasa entry pada kali ini amat skema seapabila tajuk penyelidikan diselitkan >.<


sooo ... 


thanks girlfriend! thanks sebab banyak memberi motivasi semasa pembentangan dijalankan . terasa YAKIN GILER bila korang angguk - angguk time amoy jawab soalan - soalan yang bertubi - tubi itewww >.<



pembentang selari . tak dapat nak bagi dorongan dan sokongan sesama kita -.-
apalah nasib ... huruf pangkal nama kita alphabet last >.<
ntah siapa yang susun huruf R dan S dekat - dekat .


membentang sampai nak rabak dah mulut . senget benget !



geng cantik . gorgeous . comel . ohsem . bijak .


last but not least .
doakan kami dapat posting di sekolah yang sama .
kami tak kesah pooon walau di mana . yang penting sekolah yang sama . ehehh~





23 September 2013

SEPARA LEGA



Ohaiyoooo September 23rd !


Assalamualaikum ^___________^


Akhirnya amoy dapat dah nak tarik nafas lega separa laju - laju . Kajian Tindakan dah siap . Powerpoint dah siap . Artikel ponnn da siap ... cumanyaaa ... Pembentangan jerrr lagi wei !



Habis jaaa pembentangan ni ... amoy plan nak membawa diri untuk mencari ketenangan ...  kundasang maybe ? banyak sangat perkara berlaku Jun - Julai - Ogos - September tahun 2013 . i really need space for myself , me and I .



. penat . sangat .




Muka sembab terlebih makan Ramyun a.k.a Meggi
Terima kasih aaron aziz dan shaheizy sam


bilakah penderitaan makan meggi ini akan berakhir???


Really miss Roziah , Nurul & Mona >.<
bila lagi kita dapat lepaking sama - sama udy ?

DALAM KERENDAHAN HATI



assalamualaikum people ^.^


today was September 22nd Sunday, 2311. tak lama lagi amoy akan membuat pembentangan laporan Kajian Tindakan . Nervous ? sangaaattttttttttttt hokei ! 03 Oktober 2013 , Jam 0930 , fine amoy adalah antara pembentang terawal >.< gosshhh . the butterflies sudaaa setat buat onar dalam perut wa !


but it must be okay kaann uhuuuhh sengaja mo kasi sedap hati. oh tuhan , permudahkanlah hambamu ini >.<


Amoy harap semuanya berjalan lancar . dan dapat penilai yang berhati baik : ') hopefully ...


dan sebelum tu . amoy nak memohon maaf kepada semua rakan-rakan , sahabat handai , musuh ketat , musuh longgar , sunbae dan sunbaenim , hyung , oppa , noona , ajusshi , ajumma dan semua yang mengenali diri ini seandainya mulut ini riak takabbur tak semena - mena . well you u know me . kadang - kadang tu jokes yang melampau - lampau hiperbola gituw selalu tak synchronize plaa dengan mood masing - masing . haaa semputs . oleh yang demikian saya janji . saya janji . saya janji . saya janji . saya janji akan jadi budak pendiam sehingga berakhirnya pembentangan Kajian Tindakan saya . Saya janji saya takkan masuk campur hal orang lain , tepi kain apatah lagi dalam kain orang . hehh .



erk .


k bye .



thank you 360 hahaha























nota gigi : sedih gila hati guwa bila  kawan sendiri label wa riak . huhuuhu . sedih sedih sedihhhhh (T.T) 
kenapa haku sensitif gilaaa sejak akhir - akhir ini ?
be strong amoy ! 

30 August 2013

AZULEN AND PURIFYING AMPOULE REVIEW



assalamualaikum people !


dah lama tak story morry tentang review - review product nih . noww ... amoy dah ada satu benda baek punyerrr nak kasi share . tapi tapi tapi kann... mungkin lain orang, lain effectnya . but for me ? sangat sangat ohsem . camne leh kenal product ni? thanks to my dear cuzzie yang upload gambar ampoule di instagram . dan waa terusss suka muehehee . amoy ni memang jenis yang suka cubatrytest (dan sebab harga yang affordable jugak lah) kalo harganya 100 takde haku nak hambek . taubat .


taaadaaaaaaaaa... !


DERMATONE France

gambar hasil penculikan dari internet


apa yang ohsemnya ...? 


heee amoy baru menggatal nak guna tiga botol . kiranyaaa dah dalam 2 minggu je . tapikaannn ... ada satu jerawat batu + stone yang maha besar amoy ni dah kecut dengan serta merta . penyebab utama jerawat batu+stone yang dikenal pasti adalah keaktifan mengudap pelbagai jenis dan variasi kacang raya semasa beraya pada hari raya yang lalu . selain itu ... terdapat juga beberapa ketul jerawat comel melata di bawah bibir yang wujud di sebabkan menstrual circle . haaaa gitu . jerawat kat muke amoy skarang ni jenis yang akan wujud time period dan kalau makan kacang . haaaa gitu . kau hado ? 


kalo bab bekas jerawat tu jangan kira lah . itu memang macam dah permanent scar >.< i hate u scar ! ermmm amoy pernah cerita pasal jerawat kronik lagi dahsyat amoy dulu - dulu .


ok berbalik kepada kata kunci yang telah di sebutkan pada tajuk di atas , ampoule dan jerawat besarrrrr dahku . jyeahh ! seminggu jer weiiii . setelah menggunakan ampoule , jerawat tu kering without pemicitan .. now sekarang , tinggal kesannya >.< gelap yang bulat . tipulaa khenn kalo nak cakap xda kesan scar . jerawat besaaarrr tuuu . omooo ommoooo -.-'


harap - harap cepat - cepat la scar ni hilang sebelum pembentangan kajian tindakan . eh?


laagiii satu , apa yang amoy perasan ... bukan jerawat jee yang mengecut tau , tona kulit amoy cerah 1 tona (dengan yakin mengakuinya) dan nampak rosyrosy . haaa gituu ! ^_^ 



its mineeee !

cara penggunaannya , patahkan jer tu batang ampoule dan sapu di kulit . amoy guna kedua-dua jenis sekaligus hokei . 

Azulen ampoule (bluewish) For sensitive and dry skin. azulen is a pure extract of Germane Camomile Flowe that has anti-allergen properties. they will calm, smooth and protect sensitive skin, prone to resness. the emollient and soothing properties of glycerin provode suppleness to the skin by resporing the hydrolipidic film of the skin.


Purifying ampoule (yellowish) this particular ampoule is for people with oily skin and prone to acne and pimples. it has antiseptic effect on acne and pimple skin and helps to regulate excessive sebaceous secution and soothe irritated area. used it for 10 days and your acne and pimples problems will clear up.


nah pandaipandai ler korang translet sendiri yerr. tak kuase haku


kenapa ampoule ni best ? sebabbb sebabb ... kulit kita akan dapat pure extract ampoule dengan secara langsung lagi terus menerus . sapu jer dan terus serap ke dalam kulit muka . jerawat pun was-was dan tak jadi nak timbul . dan tak payah dah nak tunggu -tunggu lagi macam makan capsule . cehhh memandai jepp haku buat teori sendiri . but this is make sense hokei , *bak kata kawan haku >.<

amoy dapatkan ni benda dari my cuzzie . hanya RM54 untuk 2 set (20 ampoule). untong tak? untong tak? sebab selalunya kalau nak minta ampoule vitamin c d saloon , mesti kena cas RM20 untuk sebatang . mahal . amoy tak taw la pla dari mana dia dapat sumber ampoule jenis ni . yang pasti dapat di area Kota Kinabalu . heee .... cerrr gugel . lepas ni nak toraiiii yang untuk scar lah . collagen ampoule maybe . teheee . tu pun kalo pokok duit-duit amoy tumbuh dengan subur >..<



amoyella : saja nak share benda baeekkk . iklan tak berbayor . uhuk uhuk T.T  kbai !



28 August 2013

SELAMAT HARI RAYA YOU OLLS



assalamualaikum sekelian readers :')


pertamaxxx sekali , selamat hari raya dan mohon maaf zahir & batin & segala - galanya . amoy tahu mulut tangan amoy ni memang tak da insurans klu bab-bab memblog >.<


nihaaaaa setelah sekelian lamanya dahku tidak menjengok sedari blogspot ini... akhirnya berkesempatan juga malam ni . huhhh ni ponn sebab amoy blur gilaa dah nak buat esaimen bmm3116 genre kesusasteraan melayu . adakah ini esaimen bm terakhir yang akan amoy buat seumur hidup amoy ne? jyeeahhh !


tak sabar rasanya nak habis study . kawan - kawan amoy pun dah banyak yang habis . kenapalah study nak jadi cikgu ni lamaaa betol . limatahunsetengah . kau hado? dannn memang macam tak percayee lak dahku bila baki 3 bulan je lagi tinggal . happy? pasti.


nak sambung buat esaimen . kbai!


the halikei bolhassan's



31 July 2013

TAK SABARNYEE ADOI BALIK RAYA



halllooooo people !
Halllooooo pimple >.<


Setelah TUJUH bulan tidak pulang ke kampung halaman ... akhirnya amoy akan pulanggggg yeayyy !

JUMAAT !

SABTU !

tak sabar dahhhh >.< esaimen ponnn buat sambil lewa . omomoooooo -.-'


mohon maaf zahir batin esaimen dan kajian tindakan . i love you .


SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA , DAN AYOOOO PERTINGKATKAN AMAL IBADAT DI 10 MALAM TERAKHIR >.<


03 July 2013

WORDLESS WEDNESDAY TAK MENJADI

ASSALAMUALAIKUM 


Huaarrgghhhhh . . . hari ni banyak betol surprise . ceh . walhal dua jak ponn -.-'


first skali , soket charger amoy RONGAK tak ketentuanhala . ni adalah charger ke empat untuk laptop asus amoy . sabar jaaa lah :'(



   
rongak dengan berjaya ! dan perlukan $$$$$$$$$ lagi . haaaa ~ duit amat berharga ketika pokai . seriously .



naaa... student bagi hadiah sama wa . heee... how sweet ^_^

01 July 2013

BUAYANCREW 8.0




naaaa.... teka mana amoy ?
='P

okey foine foineee ... dah masuk semester akhir . internship terakhir . praktikum terakhir . lagi tinggal LIMA bulan TERAKHIR untuk dahku berada di persadamu Institut Pendidikan Guru Kampus Keningau =')



Macam tak sangka plaa dah LIMA tahun menuntut ilmu di IPGK Keningau . sobb sobb sobb (T.T)



kbai !


25 June 2013

THANKS GOOGLE



This really made my 23rd birthday . bhahahahhhhaaa !



20 June 2013

MISS MY HOLIDAY SOOOOO MUCH!



ASSALAMUALAIKUM :')


Back from my holiday, but now i miss it so much . i wish i'd stayed out there ... >.<


THESIS . INTERNSHIP . A.R PRESENTATION . DRAMA . ASSIGNMENT . Is killing me slowly inside . cehh guwa ni emosi gila . maceem la orang lain tak dapat tugasan yang sama . Sabar moy sabarrrrr . This is your final semester . gambateeee kundasai !


tapi seriussss ... amoy tak ada mood laa nak study atau menyiapkan thesis sebab ... sebab ... result last semester belum keluar lagi . tsskkkk -.- lambat gila pengurusan exam ni . sepatutnya before semester baru bermula . . . result exam tuh kenalah terpampang awal .


grrr (*.*)



suwit escape lah sangat . sangat .



ooo please AUGUST come to mummy !!!

17 June 2013

JUST GIVE ME A REASON : PINK



Amoy is currently repeat-peat-peat this song for another 89 times in a row >.<


right from the start
you were a thief
you stole my heart
and i your willing victim
i let you see the parts of me
that weren’t all that pretty
and with every touch you fixed them
now you’ve been talking in your sleep oh oh
things you never say to me oh oh
tell me that you’ve had enough
of our love, our love

just give me a reason
just a little bit’s enough
just a second we’re not broken just bent
and we can learn to love again
it’s in the stars
it’s been written in the scars on our hearts
we’re not broken just bent
and we can learn to love again

i’m sorry i don’t understand
where all of this is coming from
i thought that we were fine
(oh we had everything)
your head is running wild again
my dear we still have everythin’
and it’s all in your mind
(yeah but this is happenin’)
you’ve been havin’ real bad dreams oh oh
you used to lie so close to me oh oh
there’s nothing more than empty sheets
between our love, our love
oh our love, our love

just give me a reason
just a little bit’s enough
just a second we’re not broken just bent
and we can learn to love again
i’ll never stop
you’re still written in the scars on my heart
you’re not broken just bent
and we can learn to love again

oh tear ducts and rust
i’ll fix it for us
we’re collecting dust
but our love’s enough
you’re holding it in
you’re pouring a drink
no nothing is as bad as it seems
we’ll come clean

just give me a reason
just a little bit’s enough
just a second we’re not broken just bent
and we can learn to love again
it’s in the stars
it’s been written in the scars on our hearts
that we’re not broken just bent
and we can learn to love again

just give me a reason
just a little bit’s enough
just a second we’re not broken just bent
and we can learn to love again
it’s in the stars
it’s been written in the scars on our hearts
that we’re not broken just bent
and we can learn to love again
oh, we can learn to love again
oh, we can learn to love again
oh oh, that we’re not broken just bent
and we can learn to love again

15 June 2013

FINALLY FINAL !




EYOOOO EVERYBADEY !


Sekarang amoy sedang menerima kenyataan bahawasanya amoy perlu kembali ke IPG setelah TIGA minggu  MERANTAUTAKKETENTUANHALA . heheh . lagi perkara gila yang amoy telah lakukan bersempena tahun terakhir bergelar mahasiswa . muehehee =D


PERANTAUAN ini mungkin perantauan terakhir yang amoy lakukan di Sabah . kot kotssss manela tau kan nanti amoy terposting di Sarawak atau Semenanjung . who knows right ? oleh yang demikian ... semester lepas amoy buat keputusan untuk menghabiskan cuti TIGA minggu untuk berjalan - jalan - jalan ke sana dan ke mari . 


MINGGU PERTAMA amoy dah habiskan kesemuanya di Lawas . OMK amoy balik Sarawak ! Lawas mariiii =') Tersangatlah ngam dan cun melecun gitu sebab kazen Iffy wedding's day week adalah pada minggu berkenaan . Meriah tak hengat gitu u'olls . Seminggu - minggu itulah keramaiannyayaadoii~ dan dan dan pengalaman paling dahsyat adalah makan tanpa had sampai terjojol pusat SEMINGGU . 


errr ... maaf ye puan - puan . gambar pengantinya tak ada . gambar amoy jaa yang ada . hehehh


persyoitannnkan jerawat batubata dipinggiran bibir guwa . buat jatuh saham jak . grrr !
diambil time pergi meronggeng regey regey di Kampung Awat- Awat Lawas , Sarawak
Sangat santekkkkk ! seriously amoy redha kalau kena posting di sini . Perkampungan di atas air . Sekolah pun di atas air . Kau hado ?


Pada minggu KEDUA . Amoy meneruskan peronggengan ke Kota Kinabalu . Minggu kedua ni banyak gila maa frendsss wedding . first sekali wedding Zila .


TOSCA ! colour yang sangat exclusive !
OMG husband dia gagah perkasa gila hokei . Tingggggggiii ooooomg .
hahahahaa orang sibuk kawen ... aku turut sama sibuk berinai . =D



Tadaaa ! mempersembahkan pemenang tempat KEEMPAT dalam kejohanan mendirikan rumah tangga PIALA BUAYANCREW  =D
PUAN Erizie !


 Selama di Kota Kinabalu ... Dua kali guwa ulang alik Kota Belud - Kota Kinabalu . haaaahh ... macam berebut - rebut jeee pengantin - pengantin(s) ni nak kawennn . hari sabtu kawen . hari ahad kawen . aiyaark [=.=] sabor je lahhh tok kadi . 


dan dan dan ... Minggu terakhir adalah untuk KUDAT ! minggu terakhir memang laaa terasa sangat betapa laju dan pantasssssssssssssssnya cuti berlangsung . haaaaaa . tup tup dah sampai IPG . huaaaaaaa ='(  punbagaimanawalau ... sempat jugaklaaah amoy pergi Simpang Mengayau a.k.a Tip of Borneo dan Tamu Kudat . sobs sobss ... mungkin inikah kali terakhir guwa menjejakkan kaki di Kudat ? ? ?






Wish me all the best for this final semester >.<
*muka serius*



04 April 2013

CUTI-CUTI MALAYSIA



ASSALAMUALAIKUM PEEPS !


Sekembalinya dari Pahang, amoy mengambil kesempatan yang hadoo ini untuk bercuti-cuti Malaysia . yelakann ... memang sangat tidak berbaloi jika beli return ticket KK-KL hanya untuk 5 hari (Program di Kemayan, Bera) habis program terus balik Sabah . eh . nak beli ole2 pun tak sempat laaa kalo gitu ='(
So amoy memang sengaja beli extraaa hari(s) untuk berjalan - jalan di KL . Lagipun amoy memang hadoo gengsian kat sana . sooo ... dapat la buli tu gengsian jadi tour guide kesayangan tak berbayor . hohohhh =)


first nite di sana memang dah jadi burung hantu . balik rumah jam 2.30 pagi . astaghfirullaaahhhalzim ~.~ sebabnya amoy pergi lepak warung dengan kawan-kawan lama bieyabieya berry dan seterusnya ke downtown . haaa ... =D sampai sana sampai nak tejojol biji mata confuse nak grab mana satu benda ohsem . jam 2.30 pagi tu pun boleh2 jalan masih jammed ! -.-' sabo je lah !


esok paginya pula terus memborong di Masjid India . aigoooo ... serius sekali lagi bershopping tahap gaban sebab ... sebab ... sebab ... mana nak cari harga tudung, kain dan baju kurung semurah di sana berbanding di Sabah atau Sarawak ?


ceh ... macam buat laporan ilmiah lah pulak khenn ? 


biarlohh gambo meneruskan pelaporan amoy ('_')



mempersembahkan .. tour guide terbaik yang sponser tempat tinggal dan minyak  keta . naaaa ... ko hado kena sponser cam kami?
jangan puji lelebey , dia ni cepat kembang hidung kalo kena puji =P


Hari ke-3 GENTINGGGG !
rezeki kami sebab time tu ada promotion RM60 je (semua outdoor ko boley main sampai tak larat)
serius amoy rasa sangat berbaloi - baloi .
klu bagi amoy la kan .... naik cabel car RM60 pun dah cukup puas hati dah . pergi balik 15minit X 2 . ok sangat dah tu . berbanding kalo di Pulau Manukan Sabah , naik parasailing je ponnn dah RM75 untuk 15 minit ='(

kan ... kan ... kan ... murah giler kann ?

ka aku jak yang jakun ni?




Permainan yang paling menyihatkan JANTUNG dan segala organ dalaman serta luaran .
amoy  ikott  ni Space Shot sampai terkeluar air mata sebab terlampau WHOOAAAAAAAA =O
bayangkan bila kena jatuhkan dari atas tu ... punggung dah tak terasa pun melekat dekat kerusi dia . memang rasa diri ini free fall dari udara .

Permainan yang paling ganas . terbaring - terbongkang - terbangak - jak dalam tu flying coaster bila dah setat bejalan laaaaaaaaaaaaaju.
akibat terlalu takut dah .... amoy relax je tutup mata . hahaa . terus rasa ... eh... dah habis?

flying coaster nih , flying coaster pertama sekali di Asia =D

adoi sakit . konon .


haaa.... da lagi corkscrew , dan ntah pa - pa lagi nama permainan yang amoy cuba try test . gambor untuk simpanan sendiri yer . kbye. haha



muka sebelum (dalam gondola / cabel car)  dan selepas balik dari Genting . penat yorobbiiii =D tapi puas !



dah habis pusing - pusing KL . i'olls meneruskan perjalanan ke Negori Sembilan ^_^
haaa ... dari Negori Sembilan melalut lah plakkk khenn ke Melaka 



Tadaaaaaaaaaaaaa ! zoo time . Ilmiah sikit laaa kann =D
yang bestnya ... ada live show . persembahan burung . gilaaalahhh burung-burung kat sini semua dengar cakap .
persembahan tariah borneo , sexy japanese lady show dan macam - macam lagi ^_^
haaapppy !

pusing - pusing bandaraya Melaka

We Love Bandaraya Melaka 

 
Sumandak Sarawak

 

ni haaa .... begambar di bilik air jugalah yang menjadi satu kewajipan !
eh... comel kann ... bilik air dia tema chessboard . nak jgalah buat bilik air gini , agar  bersemangat bery hari-hari


amoyella : actually cuti ni ... plan nak g Philiphines . tapi memandangkan da program segala bagai ... terpaksalah Philiphines trip kena cancel . dan bila timbul lagi kes Lahad Datu ... terpaksa la terus melupakan cita-cita ke Philiphines . sobs sobsss ='(


eh , kawan cerita .... Bandung sangat ohsem .... next trip maybe ? 




 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com