30 August 2013

AZULEN AND PURIFYING AMPOULE REVIEW



assalamualaikum people !


dah lama tak story morry tentang review - review product nih . noww ... amoy dah ada satu benda baek punyerrr nak kasi share . tapi tapi tapi kann... mungkin lain orang, lain effectnya . but for me ? sangat sangat ohsem . camne leh kenal product ni? thanks to my dear cuzzie yang upload gambar ampoule di instagram . dan waa terusss suka muehehee . amoy ni memang jenis yang suka cubatrytest (dan sebab harga yang affordable jugak lah) kalo harganya 100 takde haku nak hambek . taubat .


taaadaaaaaaaaa... !


DERMATONE France

gambar hasil penculikan dari internet


apa yang ohsemnya ...? 


heee amoy baru menggatal nak guna tiga botol . kiranyaaa dah dalam 2 minggu je . tapikaannn ... ada satu jerawat batu + stone yang maha besar amoy ni dah kecut dengan serta merta . penyebab utama jerawat batu+stone yang dikenal pasti adalah keaktifan mengudap pelbagai jenis dan variasi kacang raya semasa beraya pada hari raya yang lalu . selain itu ... terdapat juga beberapa ketul jerawat comel melata di bawah bibir yang wujud di sebabkan menstrual circle . haaaa gitu . jerawat kat muke amoy skarang ni jenis yang akan wujud time period dan kalau makan kacang . haaaa gitu . kau hado ? 


kalo bab bekas jerawat tu jangan kira lah . itu memang macam dah permanent scar >.< i hate u scar ! ermmm amoy pernah cerita pasal jerawat kronik lagi dahsyat amoy dulu - dulu .


ok berbalik kepada kata kunci yang telah di sebutkan pada tajuk di atas , ampoule dan jerawat besarrrrr dahku . jyeahh ! seminggu jer weiiii . setelah menggunakan ampoule , jerawat tu kering without pemicitan .. now sekarang , tinggal kesannya >.< gelap yang bulat . tipulaa khenn kalo nak cakap xda kesan scar . jerawat besaaarrr tuuu . omooo ommoooo -.-'


harap - harap cepat - cepat la scar ni hilang sebelum pembentangan kajian tindakan . eh?


laagiii satu , apa yang amoy perasan ... bukan jerawat jee yang mengecut tau , tona kulit amoy cerah 1 tona (dengan yakin mengakuinya) dan nampak rosyrosy . haaa gituu ! ^_^ 



its mineeee !

cara penggunaannya , patahkan jer tu batang ampoule dan sapu di kulit . amoy guna kedua-dua jenis sekaligus hokei . 

Azulen ampoule (bluewish) For sensitive and dry skin. azulen is a pure extract of Germane Camomile Flowe that has anti-allergen properties. they will calm, smooth and protect sensitive skin, prone to resness. the emollient and soothing properties of glycerin provode suppleness to the skin by resporing the hydrolipidic film of the skin.


Purifying ampoule (yellowish) this particular ampoule is for people with oily skin and prone to acne and pimples. it has antiseptic effect on acne and pimple skin and helps to regulate excessive sebaceous secution and soothe irritated area. used it for 10 days and your acne and pimples problems will clear up.


nah pandaipandai ler korang translet sendiri yerr. tak kuase haku


kenapa ampoule ni best ? sebabbb sebabb ... kulit kita akan dapat pure extract ampoule dengan secara langsung lagi terus menerus . sapu jer dan terus serap ke dalam kulit muka . jerawat pun was-was dan tak jadi nak timbul . dan tak payah dah nak tunggu -tunggu lagi macam makan capsule . cehhh memandai jepp haku buat teori sendiri . but this is make sense hokei , *bak kata kawan haku >.<

amoy dapatkan ni benda dari my cuzzie . hanya RM54 untuk 2 set (20 ampoule). untong tak? untong tak? sebab selalunya kalau nak minta ampoule vitamin c d saloon , mesti kena cas RM20 untuk sebatang . mahal . amoy tak taw la pla dari mana dia dapat sumber ampoule jenis ni . yang pasti dapat di area Kota Kinabalu . heee .... cerrr gugel . lepas ni nak toraiiii yang untuk scar lah . collagen ampoule maybe . teheee . tu pun kalo pokok duit-duit amoy tumbuh dengan subur >..<



amoyella : saja nak share benda baeekkk . iklan tak berbayor . uhuk uhuk T.T  kbai !



4 MURID MINTAK CUBIT:

Faiz Ava said...

-_- kalau org naif, dia kasi patah la betul2 tu. hahaha.

♥ AMOYELLA said...

astagaaa... sepa naif ni?
memang kena patah pun, baru dapat guna . amomooo

♥ AMOYELLA said...

astagaaa... sepa naif ni?
memang kena patah pun, baru dapat guna . amomooo

Anonymous said...

Amoy ampoule tu adalah container kaca yg mengandungi sebatian bkn nama sebatian tu hehehe means amoy pecahkan ampoule utk dptkan sebatian tu hrhrhe

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com