14 January 2011

5 FAKTA LELAKI LEBIH CEPAT MATI

Terima kasih kepada semua penganjur CONTEST! korang sedikit sebanyak tolong amoy update blog ni tyme amoy kegersangan dan ketandusan idea. thanks! hoho... =') jangan lupa bagi amoy menang ah! hehe...sape xnak menang weii~! ah...lari pla dari tajuk.

ni nak kongsi pasal fakta KENAPA LELAKI LEBIH CEPAT MATI PENDEK UMUR BERBANDING WANITA. ni Amoy cilok sikit-sikit dari lecturer RBT. hahh! tahun ni amoy ambil RBT beb... minor sains sosial tetiba kena tukar pla! rasa GAGAH bila jadi budak RBT ini sikiiiiiiiiiiitttttttttt punya cerita

  1. SECARA SAINTIFIK (BIOLOGI) iaitu DARAH : korang tau tak...darah memainkan faktor paling penting dalam sistem tubuh badan manusia. ceh..ceh..macam doktor pla memandangkan tahun ni belajar pasal anatomi dan fisiologi *sikit pun mau kecohh!* seperti yang kita sedia maklum, darah perempuan sentiasa refresh setiap bulan...sel-sel lama berganti baru setiap kali tiba musim perayaan menstrual cycle a.k.a period dalam bahasa bandar a.k.a haid dalam bahasa keagamaan a.k.a uzur dalam bahasa melayu a.k.a datang bulan dalam bahasa kampung-kampung atau newmoon dalam bahasa para vampires. mana-mana pun boleh pakai sebab ia menjurus kepada suatu perkara iaitu tuala wanita. kan? kan? tapi lelaki tak pakai benda alah ni. sila angkat bulu kaki kalau kau pakai? bukan nak crita pasal herba life, koteks, laurier atau stayfree, tapi pasal penggantian sel darah baru. Darah lelaki tidak pernah bertukar kecualilah diorang derma darah yang hanya setahun sekali itoh sebab tu lah diorang berumur pendek. Diorang balik-balik REUSE, RECYCLE dan REDUCE sel sel darah lama. Kalo yang hisap rokok ERA...maka berkaratlah ERA yang mengalir dari dulu dampai sekarang dalam darah diorang. Tak macam perempuan...ada jadual wajib setiap bulan. Oleh yang demikian maka terpendeklah umur lelaki daripada perempuan.
  2. HORMON : korang tau tak yang hormon lelaki ni tak pernah dan payah nak PAUSE kejap cam hormon perempuan. lau perempuan, hormon diorang kejap naik dan kejap turun. dipendekkan cerita...disebabkan hormon inilah, lelaki lebih cepat mati pendek umur sebab diorang guna hormon *hem *hem diorang fullblast! hohoo...perempuan ni kadang-kadang save sikit hormon *hem *hem ketika bulan purnama. Oleh yang demikian maka terpendeklah umur lelaki daripada perempuan.
  3. DARI SUDUT KEAGAMAAN : ni pun sikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiittt punya cerita pasal mentrual cycle perempuan. memandangkan perempuan kerap kali diberikan "cuti" oleh yang maha pencipta, maka sesungguhnya perempuan diberikan peluang dan masa yang lebih panjangggg untuk beribadat lebih daripada umur lelaki. Lantas umurnya dipanjangkan oleh tuhan...hehe. Oleh yang demikian maka terpendeklah umur lelaki daripada perempuan.
  4. LAGI DARI SUDUT KEAGAMAAN : memandangkan lelaki boleh NIKAH EMPAT, jadi maka dipendekkanlah umur lelaki. supaya mereka lebih cepat-cepat kawen 4 sebelum meninggal. lols. hahah. Selain tu...maka dimatikan" lelaki-lelaki lain" supaya "lain lelaki" boleh mengahwini janda. kui~ kui~ kui~ Oleh yang demikian maka terpendeklah umur lelaki daripada perempuan.
  5. DARI SEGI SOSIAL : memang tidak dapat dinafikan, perempuan lebih berjaya menguruskan tekanan dan stress dengan menyandarkan emosi negatif kami mereka kepada LELAKI. Dan tidak dapat disangkal bahawa tabiat MEMBEBEL sangat sinonim dengan perempuan. Lantaran stress yang memang telah sedia ada pada lelaki, ditambah lagi dengan STRESS mendengar perempuan membebel maka daya ketahanan lelaki semakin rapuh dan runtuh dek kepoweran perempuan berhujah. Oleh yang demikian maka terpendeklah umur lelaki daripada perempuan. lagi dan lagi.Ok... harap saling memahami. perrrghhh ... TATA

5 MURID MINTAK CUBIT:

e-pot!! said...

hik2....eii minachi!!!!entri ada banyaakkkkk baek la ini macam!!!!

e-pot!! said...

hik2....eii minachi!!!!entri ada banyaakkkkk baek la ini macam!!!!

Nana Marina said...

nasib baik aku ppuan..hihihi

♥ AMOYELLA said...

@e-pot

perrrggghh..semangat bah dia, sampai 2 comment

♥ AMOYELLA said...

@nana marina

samalah kita..perempuan

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com