17 February 2011

Maulidurrasul Explorace

Hai amoy - amoy dan apek - apek sekalian ~ ~

Semalam amoy xsempat nak update blog . uh ! uh ! penat dan kurang sihat . semenjak dua menjak ni , susah betul nak jaga kesihatan . tambah tambah lagi bila cuaca yang kurang menentu sekarang . kejap hujan . kejap panas . kejap tak hujan . kejap tak panas . geram . oleh yang demikian , maka cuaca badan amoy pun terbabit sama dengan ketidaktentuan cuaca alam . bukan nak publisitikan bahawa amoy ni sakit . nak bagitau sejaa >.< 

Punbagaimanawalau , semalam amoy sempat gak join explorace sempena MAULIDURRASUL kat IP amoy . Best gak la, checkpoint dia tak banyak , tapi jauh - jauh . semput dan sangkut - sangkut jugaklah sistem pernafasan . terasa nyawa tinggal seciput dihujung hidung . semenjak dua menjak ni amoy memang malas sangat turun padang . dulu selalu joging . men bola . futsal . bola tampar . rasa sayang - sayang hey pla dengan lemak lemak ni . penat tau kumpul !

Nak cerita sikit al - kisah explorace semalam *sebenarnya amoy gantikan rakan sekelas yang tidak dapat sertai disebabkan urusan lain yang lebih penting*

  1. CP 1 : soalan dia sangat - sangat lah senang tapi keempat - empat daripada kami tak dapat jawab solan itu. huh . guna talian hayat 1 . locok ! nasib baik bawa henphone . gagagaga
  2. CP 2 : lantaran kedudukan antara CP amatlah jauh . dengan separuh nafas dalam cahaya nyaris koma , kami nyanyi lagu untuk Rasulullah . haiya ! maka terkeluarlah segala suara merdu serak serak basah dengan lirik lagu ciptaan sendiri serta pitching yang lari dengan kelajuan 500km sejam .
  3. CP 3 : main passing gelang getah guna straw . ish ! kanak kanak ribena sungguh . nasib baik amoy agak berbakat dalam bidang ini . 
  4. CP 4 : Dia suruh makan gula - gula ikut sunnah nabi . memanglah selalu buat . tapi , bila benda tu kena panelize a.k.a kena perhati , semua benda kita rasa tak betol . haha . lol . SEMUA PERKARA JADI TAK YAKIN ! then kena suruh buat pantun *yaa...ini makanan amoy*
  5. CP 5 : Hokey ! ! ! yang ni paling amoy tak dapat terima . dia paksa makan PERIA ! warggggggggghhhh ! sayur peria lagi amoy tak pernah makan . inikan pula peria mentah . sangatlah eauuuwwwwwwwww !
  6. CP 6 : Ni biasa - biasa seja , dia suruh cari batang lidi yang tidak cacat dalam air EAUW .  tidaklah begitu eauwww macam makan peria . tapi bolehlaa tahan . oh , CP 6 ni ada burung yang bukan sebarangan burung yang jaga . gagagaga
  7. CP 7 : oh rupa - rupanya ini CP yang last . kami sekadar mengungguli tempat ke-4 (keputusan tidak rasmi) T.T

MUKA KEPENATAN selepas lari laju ? oh memang TIDAK !
sebab kami masih MAMPU, SIHAT dan KUAT untuk OUTING selepas game selesai

Checkpoint seterusnya adalah PEKAN KENINGAU . Amoy dengan yakin keluar pekan menggunakan baju yang sama . tak tukar ponn . bau peluh ? sila abaikan . *sebenarnya nak show off bahawa amoy ni baru ja lepas explorace sebentar tadi* Jimat baju . Jimat Dynamo . Jimat tenaga nak cuci baju banyak - banyak . cuci cuci baju bukan kegemaranku . Time balik , hujan turun dengan lebatnya . tak bawa payung . basah kuyup . hari ni  demam . bagus sangat !

Till then . TATA !


4 MURID MINTAK CUBIT:

Nordin said...

Sapa burungman tu? hehehe.. kesian kena hujan.. ok sudah demam?

♥ AMOYELLA said...

@nordin

hehe..burungman yang he's a bird, he's a plane. aok suda.. >.<

moeyna said...

haha...tedah =PP
at least tme maulidurasul ada aktvt... =))

♥ AMOYELLA said...

@moeyna

ko rindu gak keaw...sob3

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com