18 May 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN



Hei2! amoy masuk segmen BEN ASHAARI lagikk =)

Dengan ini amoy ingin menyatakan bahawa Amoy setuju sangat -sangat -sangat bahawa WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI . muehehe . abang abang , adik adik lelaki dan pokcik pokcik serta encik encik , tuan tuan dan datuk datuk sekeliaaaannnn blog ... sila jangan hempuk amoy doblasribu kali . amoy cuma setuju dengan kenyataan BA . Sila hempuk dia . keji . 

sebabnya ... sebabnya ... memang sejak azali lagi wang hantaran tu kenalah golongan adam yang sediakan . dah lebih sweet lagi kalau lelaki yang sediakan . =) tamooo ahh share . kedekut nih . kita perlulah merujuk semula kepada akar umbi KENAPA NAK SHARE BAYAR HANTARAN tu? sebab terlampau mahal. kan? kan? so... macam ni lah ... pihak perempuan biarlah letak tag tanda harga korang yang berbaloi dengan perkerjaan bakal teman hidup korang . ni kerja sebagai cikgu pun nak minta lapanpulohlapanperpuluhanlapanlapanjuta ringgit . bincang baik baik ngan family . dah memang suka sama suka ponn ...masih lagi nak letak rega mahal - mahal ke? err... amoy cakap macam ni sebab kebanyakan yang share rega hantaran adalah orang yang memang couple lama . ye dak?

Lain ah, lau yang bercinta selepas kawen (ehh... macam segmen yang lepas pla) . letak jee rega tinggi tinggi, kalau memang lelaki tu nak kita .. comfem dia hantar duit hantara juta-juta lemon dalam frame. ohh... keji lagik . dan satu lagi . kalau bakal husband kita tu kaya a.k.a macam prince william apa salahnya minta mahligai berdinding duit sebagai hantaran . hahhaaaha . =) kesimpulannya  WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI .

sekian . kalau suka silalah LIKE =)


4 MURID MINTAK CUBIT:

muhamad hanif said...

Err,

sabda Rasulullah yang bermaksud *wanita yang baik adalah yang rendah mahar @ hantarannya *

k.h.a.l.i.l.a said...

setuju ^^

Srikandi Bonda said...

Salam perkenalan & follow dr Blog Bro Ben. Nice blog. Keep it up! :)

Rai said...

pada pendapat saya elok jugak kalau pengantin perempuan contribute jugak agar pihak lelaki tak tertekan..after all diorg da nak jadi husband and wife kan..

kesungguhan seseorang tu jgn dinilai dengan wang ringgit yg dia mampu sediakan..

ourkizuna desu

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com