30 May 2012

I'M HYPNOTIZE

SALAM ♥ ♥ ♥ JANTUNG PISANGKU SEKALIAN

ehem ehem ... seblom MEI melabuhkan tirainya pada hari ini . amoy nak ambil kecempatan sikit nak update pasal kepulanganku ke tanah air . bajet macam sekolah over the sea jep =P . so pada 26 Mei 2012 yang lepas , amoy berangkat pulang dari Sabah ke Sarawak . ahaks satu borneo jer ponn . huhu pada hari berkenaan amoy tak tawulah mengapa amoy tersangatlah mengong dan modoh jadi manusia yang muta matematik . mungkin guwa masih mamai kot . fyi , bayaran tambang teksi Keningau ke Kota Kinabalu adalah RM30perhead . jadi ... cetanya begini ...

sesampai ja di KKIA T2 : nek air asia je . takda budget nak naik MAS =P . amoy jadi tukang bayar ke encik driver . pepagi tuh ... memang amoy supersaiya mengong dan modoh ... tak pandai dah nak kira RM30X3 . seryes (--") amoy jadi orang blur di depan encik driver tu . memula amoy bagi RM100 . ya RM100 . lepas tu encik teksi cakap tak cukup . so amoy tambah lagi RM10 . time tu duit yang amoy ada hanya RM110 . dan encik teksi tu cakap cukup !

RM50 = duit amoy
RM30 = shelly
RM30 = atie 
TOTAL = RM110
itu sahajalah duit yang amoy ada time tu . sebab duit-duit lain semua amoy simpan kat purse lain . almaklumlah perempuan banyak purse (--") sampai termengong - mengong dah dengan duit sendiri . haiyarrkkk ! so maknanya memang amoy bagi RM110 ngan encik teksi . there's no balance left in my purse . empty udah my purse hokei !

memang dari awal lagi amoy dah plan ... nak simpan awal balance RM20 tu . sebab ringgit yang amoy perlu bayar just RM90 . last-last bagi RM110 ngan tu encik driver . aiyoo ... amoy tak pernah mengalami situasi sebegini . bila dah masuk dalam airport . baru amoy rasa sedar ke dunia fana dan realiti ini . terus amoy call balik kawan amoy yang akan turun di Bandaran KK supaya bayar RM10 ja lagi kat tu encik teksi sebab amoy dah terlebih bayar RM20 . tapi tapi tapi ... encik teksi tu cakap amoy hanya dah bayar RM100 ! what the ffff ? sabar moi sabar ... serius memang duit tu dah takda berbaki langsung dekat amoy . my RM20 lesap ?! huhuuu ... kekadang amoy rasa kejadian tu memang tak logik langsung . haishhh ... dan terkadang amoy terfikir mungkinkah ini namanya spellbound ala-ala secret circle ? 

terus time tu memang amoy rasa sangat aneh . perasaan yang sukar tuk di gambarkan . mungkin terlampau kecewa sebab kehilangan RM20 . ahahaha . sehinggakan perasaan mabuk yang amoy deritai sepanjang perjalanan dari Keningau ke KK tadi lesap ~

ini namanya pukauan make-up . hakhakhak

amoyella : mungkin inikah yang dikatakan hypnotism ? nauzubillah ... seriously amoy taknak dah nek tu teksi . sobsobsob ...








5 MURID MINTAK CUBIT:

Cinderella says... said...

OMG... asshole nya uncle texi tu, texi mana tu? dr kgau ka? ban tuh texi!!!!

Anonymous said...

Salam..
Pertama kali meninggalkan jejak di cni..=)
takpe la, mungkin bukan rezeki kamu rm20 tu.. Halalkan je la pakcik teksi tu, moga2 dia manfaatkn rm20 tu untuk kebaikan..

♥ AMOYELLA said...

cinderella ; ya harus di ban !

anon ; mudah2an ... huhu . berharap agar RM20 tu tidak disalahguna

Pae said...

Sabar. Tak comel kalau marah2. ^^

♥ AMOYELLA said...

ehem ehem ... mekasih atas pujian kecomelan . hak hak hak ^^

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com