14 March 2011

Apa Itu Cinta?

Salam semua!


Today nak share pendapat amoy tentang cinta. Cinta merupakan sesuatu yang abstrak dan sukar untuk difahami. amoy bukanlah pakar tentang cinta... tapi apa yang amoy tahu, cinta merupakan medium penyatu dua jiwa yang terpisah menjadi satu. tidak kiralah cinta kepada Allah dan rasulnya, cinta kepada ibu bapa, atau cinta sesama makhluk. apa yang penting : kedua-duanya terikat kerana satu ikatan : CINTA

Emm...sebenarnya amoy nak sentuh 2 perkara ja tentang cinta. nak cakap banyak-banyak memang dah banyak entri amoy pasal cinta, contohnya macam :

  1. http://amoyella.blogspot.com/2011/02/suka-atau-suka-suka.html
  2. http://amoyella.blogspot.com/2011/02/cinta-ibarat-bunga.html
  3. http://amoyella.blogspot.com/2011/02/mencintai-atau-dicintai.html
  4. http://amoyella.blogspot.com/2011/02/its-complicated.html


FAKTA 1 : You know what, Girls aren't interested in guys that are in love with them! serius amoy pun gitu. Girl lebih berkeyakinan dengan lelaki yang diorang sendiri sukai. dan selepas cuba dapatkan lelaki berkenaan --> berjaya and lelaki tu pun suka dia --> girl akan sayang gila-gila ngan lelaki berkenaan. memang macam perigi cari timba...hehe. it's not funny nowadays! Perempuan sekarang sukakan cabaran. hehe. baru hubungan tu rasa best. kekeke.

perempuan tak suka lelaki yang kejar-kejar dia. ini adalah fakta. even ceta korea pun ada cakap gitu. sila renung print screen ini 



Bukan Malaysia seja cakap gitu taw! orang korea ponnn!!! Inilah cinta bagi perempuan. mungkin memang sifat perempuan yang ingin mencintai. bukan dicintai. Diterima oleh orang yang dicintai merupakan anugerah terbaik bagi perempuan. dan perempuan lebih suka kata-kata daripada hadiah atau benda maujud. 

Akan tetapi, wahai perempuan...belajar mencintai itu lebih berharga daripada menunggu bulan jatuh ke riba. Mungkin dia adalah terbaik buatmu. 



FAKTA 2 :  hehe... fakta kedua amoy kurang yakin. tapi ada kebenarannya. A girl goes crazy when turn to jelousy. paling-paling pun girl akan menangis kerana kes cemburu. huhu.. kerja gila yang sia-sia. amoy pun gitu gak kadang-kadang >.< . macam bodoh ja, serius perasaan emotional memang sangat susah untuk dikawal bila berhadapan dengan cinta. huk3. ni belum lagi bab baling-baling barang. buruk sungguh. sungguh, gara-gara lelaki jadi camni eh camtu? huhu...tapi baling-baling barang amoy lum penah try lah... 

SILA SALAHKAN CINTA. CINTA YANG BERSALAH DALAM HAL INI

ANDA KENA TAG.. SILA BUAT KERJA RUMAH INI




2 MURID MINTAK CUBIT:

al_hakim said...

ni mesti bnyk layan cerita cinta n korea ni..hehe btw tq..=)

Miss Ran said...

erk tak sume..de y pompuan ske kalo laki kejr die

sy join jgk

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com