14 November 2011

RAGAM MANUSIA

Salam Peeps!



bengang sampai sumbat urat saraf kepala amoy dari dewan sampai ke bilik . macam macam ragam kertas exam . tidak kurang hebatnya ragam manusia yang kadang meledakkan larva kemarahan amoy memuncak tapi tidaklah sampai memuntahkannya . cool amoy . cool . . . tenangkan hati secool air water cooler di tingkat groundfloor asrama . =..= bagus anda memang gadis cool . cuaca di Keningau pada hari ini juga agak keruh sekeruh air milo campur nescafe campur lagi kopi . hmm kalau ada yang terberak cirit jangan salahkan air water cooler . salahkan milo coffee dan nesface . 


hari ni amoy nak share 3 perkara yang amoy dapat lihat makin meluap - luap pada hari ini :


  • Perasan cantik , goshh . . . kau ingat kau siapa nak menilai kecantikan orang lain ? adakah kau terlalu perasan lantas menyatakan diri kau cantik ? hello . . . amoy lagi cantik okey lebih baik puji diri sendiri dari minta puji . lagi satu , ada juga jenis perasan cantik ni pakai , snap dan upload gambar tunjuk benda tak sepatutnya . amoy tak tahu lah apa kejadahnya yang dia dapat dengan buat begitu . perasan cantik kot ? kau hado ? makin hari makin teruk pla amoy tengok perangai manusia - manusia iteww . sedihnya bila manusia iteww adalah dalam kalangan rakan taulan amoy sendiri . (_ _ ) serius amoy sedih sangat . . .
  • Bodoh sombong , ini memang banyak . . . sombong tak bertempat . apsal kau nak sombong dengan harta kau di dunia ? takdenya benda tu kekal lama . gunung kalau di korek hari -hari , runtuh jugak kawan . . . lainlah kalau harta kau tu taik hidung , makin dikorek makin menjadi . kau ade ? amoy ade . . . haha
  • Golongan alim ulama , bagusnya bila ada segelintir insan di samping kita yang mengajak ke arah kebaikan . akan tetapi , amoy harap sangat biarlah cara berdakwah kena pada tempatnya . bukan dengan cara memaki hamun . Islamkan agama yang penuh keluhuran . . . bukan kekerasan . carilah jalan penyelesaian terbaik huhu tak boleh komen lebih 2 isu sensitif . perghh

dah stop talking . . . amoy pergi studi untuk exam paper fonetik dan fonologi esok !

amoyella : memang betul kata Dr. Musirin , PENGANTAR LINGUISTIK adalah KILLER SUBJECT . ok fine , amoy dah murdered by that subject ! (_ _ ) hewehewhew

4 MURID MINTAK CUBIT:

dUrRaNi said...

puan amoy sila banyak2 kan bersabar..ehehhe...uik..mak wish gud luck k exam..

Nana Marina said...

diriku turut terbunuh dek subjek berkenaan..lain yg difokus len plak yg kuar..keciwa hatiku...huhuhu

♥ AMOYELLA said...

DURRANI

hehe...maceh... amoy frust tengok kawan lama ba. dulu sama sekolah agama . tup2 upload gambar berbikini . memalukan nama sekolah amoy yng tercinta jak . thanks mama for the wishes~ hehe

♥ AMOYELLA said...

NANA MARINA

huhu...sabar jak lh. biar la yang berlalu . esok masih ada sinar fonetik dan fonologi

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com