15 November 2011

GURU 2011

salam sayang semua !
nampaknya tinggal tiga hari sahaja lagi semester ini akan berakhir . . . maigad amoy gembira sangat sebab segala ketensionan tahap pemikir bahasa zaman yunani kuno kini akan berakhir dengan tenteramnya . gosh . . . tak sabar dah nak naik flite free yoo special and limited edition ( setahun sekali ) by Kementerian Pelajaran Malaysia . tidak sia sia amoy study kat Institut Pendidikan Guru . heh heh ! tak payah susah susah nak book tiket awal macam kawan lain . hohoo . kau mesti nan hadoo khenn . . .

apapun amoy syukur sangat sebab akan jadi cikgu . yeay !
gaji cikgu naik . yeay !
masa kerja cikgu naik . yeay !

(_ _  ) sepa punya idea lah tu kan . kerjaya sebagai seorang guru ni nonstop dari pagi sampai ke malam pun nak ditambah lagi waktu kerjanya ? kelas tambahan , sediakan rancangan pengajaran harian , semak kerja murid , kerja pengkeranian pun cikgu buat hokei . siapkan data itu . key in data ini ! diorang ni memang la membuli guru oh . . . ish ish macam amoy dah jadi guru pla khen . . . mengomel macam macam . kemain !

jadi tuntasnya di sini , bilakah agaknya masa guru - guru nak layan laki atau nak layan bini ? anak - anak sendiri ? 

dan diri sendiri ?


masalahnya di sini ; guru - guru juga patut di beri peluang untuk diri sendiri , rumah tangga dan yang sewaktu dengannya . Kualiti menjana prestasi . 

amoyella : penatnya study mo jadi cikgu =..= sobbss soobss . padan muka sendiri .

2 MURID MINTAK CUBIT:

annyss said...

pewitttt!! cekgu amoy!

haha.. ingat lagi tak kata2 ni "padan muka, siapa suruh mau jadi cikgu!" wakakka..
skg kita mmg dipadanmukakan sudah.. sob3 juga.. T.T"

♥ AMOYELLA said...

padan muka kita...hihi...

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com