13 January 2013

2013 BEAUTIFUL INTRO



ASSALAMUALAIKUM PEEPS!


minggu pertama dan kedua pada semester baharu 2013 adalah minggu paling busy-ever dan mencabar-gila . haaaihhh ... bermacam - macam halangan terpaksa ditempuhi oleh dahku untuk tiba ke destinasi pengajian . 


pada hari yang telah ditentukan oleh qada dan qadar berkenaan ... kereta sewa yang sepatutnya dijadualkan menghantar amoy dari  Oya ke Mukah  , terlewat . foinee ! kalau terlewat keta jak tak pa . kalau terlewat belon ? sepa mau bayar tiket baru ? cer angkat tangan ? sudahlaaa belon Mukah - Miri hanya ada SATU sahaja untuk sehari -.-'


alhamdulillah . tidak terlepas belon twin otter yang comel dan kiut 'sungguh' itu  ... ituponnrn setelah memecut dalam kadar terpantas kuasa kuda gangnam . dan akhirnya guwa sampai di mukah cutest airport . naseb bek  PRAMUGARA merangkap tukang jual tiket belon merangkap tukang angkat luggage ke belon merangkap tukang angkat luggage dari belon ke apot merangkap abang imegresen merangkap ketua cleaner dan segala - gala tugas kat AIRPORT MUKAH tu memang dia sorang yang buat kecuali jadi juruterbang belon itu adalah saudara belah pakcik kepada abang ipar jiran sebelah rumah makcik timah anak saudara pak leman adik angkat ayah kepada emak saudara tipah tertipu . akhirnya guwa sempat untuk naik belon . hehh . mekasi uncle .


ohyaa ! sebenarnya luggage amoy terlebih berat . patutnya 10KG jaaa klu ikut belon twin otter neh . tapi amoy tak kena cas ! hehh bertuahnya jadi orang comel =P


alhamdulillah . selepas bergasak dan bergegar - gegar lagi berdebar dub dap dub daap gitu dengan pelanggaran twin otter bersama awan kelabu hitam hijau tahi ayam nan tebal itu akhirnya amoy selamat tiba di Miri Airport . terus check in untuk flite ke KK . jam menunjukkan 2.30 petang . ok sempat . flite ke Kota Kinabalu dijadualkan pada jam lebih kurang 4.00 petang . 


WHAT ?


my flite DELAYED? 


RESCHEDULE ke jam 21:30 PM


memang amoy rasa fffffffffffffffffuuuuuuuu gila time tu . SEPATUTNYA sampai KK dalam jam 6.00 petang . NOW dah terpaksa sampai KK jam 10.30 MALAM . tambah masa tunggu beg . berjalan lagi terkedek - kedek dalam airport KKIA T1 yang mahapanjang itu . masa berbaris d imegresen lagi . jam brapaaaaa laa tuuu? amoy dahla nak kejar teksi KK - Keningau .=(


macamanaaa ni ... wuuu ... akhirnya amoy menangis keseorangan mengenang nasib diri di AIRPORT MIRI tanpa menghiraukan mata - mata ensum yang melihat .



gambar kat miri apot . duduk sorang tak ketentuan hala . tak dapat dah nak tunjuk muka . tunjuk kaki ja .

bee - ef - ef bilang jari kaki amoy cacat . macam jari kaki tok dalang diurang bilang . sobsobsob  -..-




setelah puas menangis . baru amoy dapat kekuatan sikit . sikit ja lah . macam - macam idea timbul . macamana nak handle gadis yang stranded alone on herself ini . over . hahah .


PLAN A : CATER TEKSI : setelah berkolaborasi encik teksi minta RM240  (O.o) ooomakkau ! gila mahal ! selalu kalau cater RM120 ja patutnya . memandangkan malam para pacik teksi minta double . ko ingat aku ni apa ? anak towkey balak ? huuuu -.- plan A cancel !



PLAN B :  HOTEL . omak tamau guwa sorang - sorang di hotel atas sebab gua perempuan . haizzz . adakah hotel untuk lelaki sahaja ?



PLAN C : RUMAH ROOMATE . ok plan C menjadi . memandangkan amoy ni jenis yang ta tahu malu sangat . heeee . walaupun rumet sudah di IPG (bukan di rumahnya) . jadey ... dengan separuh segan . amoy call rumet ... minta tolong her family tuk ambilkan amoy d apot sekaligus menumpang di rumah mereka . omooo ... sebenarnya amoy segan . tapi demi keselamatan di negeri orang . amoy tebalkan ja muka amoy ini . hueehuehue . yeay malam itew amoy bobo dalam bilik rumet . mihmihmih ...


thanks ya roomate . amoy tahu you sayang amoy . muah sikit pipi . hee .



KESAN daripada perkara delayed berkenaan . dahku telah membeku selama ENAM JAM di dalam airport miri yang sejuk gila tek hengat itu . foineee ... guwa siap tak bawa spender sweater . sweater masuk kargo already . bagus sangat amoy . baju pula tak berapa nak tebal . yelah cuaca kat MALAYSIA kot . takkan nak pakai baju tebal ala KPOP khenn? NOW ... amoy currently menghidap chesty coughs due to cold . poor le me .


aigooo . berkembang pesat sejak balik bercuti . haizzzz -..-'

hipothesis : semakin gua gemmms ; semakin sepet pla ni mata . kadar lemak pipi sedang berebut kedudukan dengan lemak mata . eh tak tau nama saintifik . lupa dah anatomi muka yang pernah dipelajari time PJ  semester tiga duluuu . 



mana amoy ? mana satu ?

hehh ... malam pertama di Keningau terus pergi melawat KFC Keningau II . gigih tak wa makan ? 



KAJIAN TINDAKAN huehuehuee . buat masa ni memang amoy rasa sangat bengap dengan kuliah yang telah dibold berkenaan.



amoyella : oh batuk please cepat sembuh . next week mahu pergi sekolah sudah ! SK BUNSIT wait me mihmihmihh =)




















3 MURID MINTAK CUBIT:

Faiz @ Pa'e said...

Ngeh. Len kali bawa sweater. Bukan bungkus. hahaha.

♥ AMOYELLA said...

manalaa orang tau akan stranded di sana bgitu lamaa... wuwuuuu

Faiz @ Pa'e said...

Naa. Sediakan sweater sebelum sejuk. :D

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com