31 January 2012

LADANG TEH CAMERON HIGHLANDS

BY AMOYELLA

Salam Peeps! Amoy tak tawu ponn nama spesifik untuk ladang teh ni . ehem ehem . amoy tawu bergambar jak . kekeke . apa yang penting dekat kawasan ni ada restoran yang menyediakan pelbagai jenis teh yang tak tercapai dek akalmu . sempat gak ah beli teh perisa stroberi dan teh perisa anggur . sakai gila amoy bila dapat tawu ada teh perisa gitu ? aishh ... sesungguhnya amoy bukan calon masterchef yang tahu bab masak air nih . haha

apaponn ... suhu di ladang nih tidaklah seOHSEM suhu kat Kimanis (Jalan Kota Kinabalu - Keningau). jadi amoy cadangkan apa kata dibuka satu ladang teh dekat Kimanis ?

sekali pandang nampak real . dua kali pandang macam diri guwa kena tampal je dlm gambar rajah yang di atas . =..='

serta merta persinggahan di sana amoy manfaatkan untuk bergambarshoot dengan sakannya . almaklumlah . mana nak dapat ladang teh kalo kat Sarawak? adapun ... entah bila akan bertandang ke bario . nun jauh tiada jalan raya . sobs . usah sedih hati dahku . mari bergumbira dengan bergambar situ sana sini begitu begina begini .


ya saya tahu . dalam apa jua shoot ; guwa mantain comel . hah !

GAMBAR RAJAH 3

GAMBAR RAJAH 4


GAMBAR RAJAH 5 : status gadis di atas adalah "sedang mencari tangga"

GAMBAR RAJAH 6 : pekerja di ladang teh yang tersangatlah rajin
GAMBAR RAJAH 6

GAMBAR RAJAH 7 : kanak kanak riang ria =)


GAMBAR RAJAH 8 : pekerja ladang teh yang kepenatan

GAMBAR RAJAH 9 : setelah penat , haruslah bergambar . haha

GAMBAR RAJAH 10 : atass tuuuu tempat makan - makan dan kedai kedai souvenirs boleh didapati

GAMBAR RAJAH 11 : manager ladang teh cameron

GAMBAR RAJAH 12 : buruh upahan tinggi keh?!

GAMBAR RAJAH 13 : cewek cewek comel

WAAHH ! 13 gambar kot amoy upload tidak termasuk yang tidak terupload . haha . perjalanan ni tidak terhenti dekat sini sahaja . akan bersambung ke entri yang akan datang . dan dan dan ! akan lebih banyak gambar kenang kenangan yang akan menyusul . aishh macam buat promotion lah pulak kan . tapi amoy sememangnya suka upload gambar tidak ketentuan hala di sini . kalau di FB amoy segan lah pla nak upload sakan . sebabnya ... kat FB tuu agak privasi kot . sikit . haha

aishh merapu bagai . ok lah sekian sahaja . kbai !

amoyella : menyesal tak beli luggage . menyesal tak sudah sudah ... sobss !


4 MURID MINTAK CUBIT:

ipooot~ said...

syiokkknyaaa!!

Amoy Ella said...

ehehee.. sudah urang bilang... siuk. ko jak yang nda mo pigi sama2

Din said...

ada satu lagi tempat yang tak kurang menarik dan pelik Gallery House of Magic Potions di Taman Royal Lily, Tanah Rata

♥ AMOYELLA said...

@Din

wooo nama pun macam dah best. insyaallah kalau ada kesempatan akan ke sana pla

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com