26 April 2011

Ada Apa dengan KUDAT

hallu~ hallu cemua!
bersawang saranghae sudah blog amoy ni. langsung tak terurus... wuwu... sorry readers... sejak dua menjak azali ni amoy gemar buat keputusan last minit tanpa kesedaran  . mungkin sebab gejala kurang bersenam membuatkan metabolisme amoy rendah untuk menghadam semua keputusan yang telah dibuat. *apa kaitan dengan menulis blog? atau mungkin sebab gejala kurang tidur telah membuatkan mata amoy membuat keputusan lebih awal daripada akal. mungkin. *eh..apa kaitan dengan blog? sekarang ni amoy ada hobi baru, iaitu pentingkan perut sebelum gemuk. ahh... tak kisahlah gemuk ka..chubby ka.. bulatka.. bola ka.. yang penting kalau perut dah lapar, kena MAKAN. huhu... semua perkara di atas telah menyebabkan amoy tak sempat menulis kat sini. haiyaaaaaaa~

Minggu lepas amoy dah membuat keputusan mandatori untuk bercuti ke Kudat bersama family angkat. oleh yang demikian, amoy tak sempat nak update sebab sana xpat online...huhu. amoy takda brodben. meh hadiahkan kat amoy sebiji? =) sepanjang berada di sana............ mata amoy sungguh rasa WOW! dan perut amoy sungguh rasa YEPPYY! teheeeee..... i loike

the hottie miss bieyabieya berry with me
nampak x spot2 putih kat pokok belakang tu? bangau2 sedang bersantai
sangat cantik! ni kat SALUT (tempat makan seafood)
cantik. cantik. cantik. dan tenang.

just a part of our dinner's menu.
sedap gila bebeng. silalah berkunjung ke SALUT. ni kat TUARAN.
huhu..belum lagi sampai KUDAT. =)
teringin nak makan siput laut yang kaler putih tu lagi.

ntah pa nama dia...
ada sea cucumber + gamat . ni 1st time makan. sedap!
ohh... when we'll meet again?
cepat la cuti!

KUDAT day 1 : Kebun Kelapa Pandan
wangi... dan harum
fuhhh~~ nyamannn ae~
rasa nak minum lapan belas biji

tadaaa!! kelapa pandan amoy paling besau
tgok badan la.. miahahaha
sayangnya, time ni xbanyak kelapa muda. so cancel nak minum 18 biji
+.+

dengan gagahnya mengangkat kelapa giant
demi air kelapa pandan
sehingga ke titisan yang terakhir
yeaaah!

meneruskan perjalanan ke SIMPANG MENGAYAU
*di hujung telinga peta borneo tu baaa*bagi yg xtau*
@ lebih dikenali sbg THE TIP OF BORNEO
sangat best dan panas =.=

HOMEMADE nasi lemak. sedap sambal dia...
ada belacan... =)
ini lunch ok.
amoy tambah 2X. teheee... sangat sedap

lepas makan, meneruskan sesi berjalan tepi pantai
untuk menghitamkan kulit-kulit yang sedia sunburn semasa
perkhemahan UBF minggu terlepas
wuwu

SUNSET at SIMPANG MENGAYAU
shanteeeeeeeeeeeeeeeeekkkk!
love. love. love.
jarang dapat jumpa sunset yang nampak matahari dia lau sampai sini

ntah apa nama ni.
giant glob ke hapa.
tak pelah, yang penting
BERGAMBAR!

DAY 2 : PANTAI KELAMBU


dari pantai kelambu...kami telah berjalan merentasi laut ke PULAU berdekatan
nampak x jalan belakang tu? jalan menuju ke PULAU
tapi, kalau air pasang...xdapat la ke pulau...jalan ni akan kena tutup air laut
panas gila babeng


ini pemandangan bila dah sampai pulau
fenattttttttttt
tapi bila sampai pulau ni rasa sejuk la pla
hehe

posing itu penting! walaupun hitam
kerana hitam itu menawan
*barigali*


LAST DAY : Singgah GAYANG SEAFOODS RESTAURANT kat TUARAN
semua seafood dia fresh~ err... amoy tak makan belud... huhu... amik gambar seja
GAYANG ni macam SALUT gak ah. adik beradik. cuma gayang ni macam lebih faymous sebab struktur bangunan dia lebih cantik. kot? hehe


ok.. thats all for tonight. love you all. tata

1 MURID MINTAK CUBIT:

misz fae said...

blogwalking!;)

meh singgah blog fae :

http://fzhjmldn.blogspot.com/

 

Blog Template by BloggerCandy.com - Background Image by TotallySevere.com